959 Cabriolet - De enige ter wereld     

Bron & Photos: Carpart Panda

 


(Photos Carpart Panda © 2016)

De enige Porsche 959 Cabrio ter wereld!
De Porsche 959 was eind jaren '80 dé Porsche die het moest waar maken in verschillende race-disciplines, daarom werden er in totaal 337 stuks geproduceerd, waarvan 37 prototypes. Het merendeel werd verkocht aan 'gewone' mensen voor straatgebruik om zo aan de minimumvereisten van onder andere de WRC te voldoen.  Er werd enkel een coupé-versie van verkocht, en elk van die coupés is tegenwoordig een klein fortuin waard.


Één van de gelukkigen die ooit een nieuwe 959 kon kopen was de Duitse racepiloot Jürgen Lässig, die op de terugweg van de Porsche dealer naar huis de Porsche meteen op zijn dak legde. De auto werd "total loss" verklaard en als wrak verkocht aan een verzamelaar die er snode plannen mee had. Het verhakkelde dak werd verwijderd en vervangen door het cabriodak van een 911 Cabrio.


Met uitzondering van het cabriodak, is deze 959 nog compleet origineel en in nagenoeg perfecte staat. Alles ziet er eigenlijk nog splinternieuw uit, er is dan ook maar ongeveer 7000 kilometer mee gereden sinds hij uit de fabriek rolde. Je hebt dus eigenlijk een Porsche 959 zonder dak, maar nog steeds met de 2.9 liter twin-turbo 6-cilinder boxermotor. Van 0 tot 100 doet hij ook nog steeds in 3.7 seconden en hij blijft ook door gaan tot voorbij de 300 km/u. 

Of de hele carrosserie daar nog tegen bestand is met het verwijderde dak, is nog maar de vraag.


 

 

 

 

 

 

 


terug naar de nieuws index
  
   

  

   Copyright © 2016