PORSCHE BERLUTI  

April 2019
Bron: Classic Driver

 


Deze 911 2.4 Targa werd door Berluti onder handen genomen voor een restomod.Het is voor ons Europeanen een relatief nieuw begrip: de Restomod. Het is een samenvoeging van de woorden ‘restaureren’ en ‘modificeren’. Nu treedt er al een contradictie op, want restaureren is terug brengen naar originele staat en modificeren is dat niet. Uiteraard komt de term uit de Verenigde Staten. Restaureren is wereldwijs een breed gedragen begrip, in tegenstelling tot modificeren. Met name in Europa kijken we er toch anders tegen aan dat de Amerikanen. 

Terwijl het lederen interieur van deze Porsche 911S 2.4 Targa een jarenlang verleidelijke patina lijkt te hebben gekregen, werd het in feite onlangs gemaakt door het luxe Franse herenkledingmerk Berluti. 

Naast een uitgebreide mechanische en cosmetische restauratie, ging ongeveer 500 uur vakmanschap van Berluti naar de creatie van deze Porsche 911S 2.4 Targa uit 1964, die een volledig op maat gemaakt interieur kreeg dat is afgewerkt in de onmiskenbare 'cacao' van het Franse modehuis in Venezia leder. Alles van de bekleding van de stoelen en deurpanelen tot de bekleding, reliëfdruk en schakelaars heeft de Berluti-behandeling gekregen. Er is veel moeite gedaan om het nieuwe natuurlijke generfde leder er uit te laten zien alsof het echt het verhaal van de tijd vertelt, en het was zeker de moeite waard. De luxueuze stoelen met hun schaduw die variëren van een lichtbeige tot een rijke donkerbruine kleur geven de indruk of ze er de laatste 60 jaar in hebben gezeten. De finishing touch is de 'Berluti Paris' handtekening op het dashboardkastje en de 'B' monogram op het stuurwiel en de sleutelhanger. Hoewel de buitenkant niet is aangeraakt, is het opvallend hoe veel eleganter het nieuwe interieur de zilveren Targa van buitenaf doet lijken. De unieke Porsche wordt door Sotheby's verkocht in een online veiling die begint op 25 April 2019 en eindigt op 7 mei 2019, samen met nog enkele 'unieke voorwerpen uit de speelgoedkist van het Berluti-huis'. 

De minimumprijs van deze wagen is 140.000 euro.

(Foto's: Berluti) 

 


terug naar de nieuws index