PORSCHE COLLECTIE TAJ MA GARAJ     

Taj Ma Garaj
Collectie

 


De unieke Taj Ma Garaj collectie


De Taj Ma Garaj collectie vindt je terug in een relatief onopvallend magazijn het Dayton OH metro gebied dat ingericht werd als magazijn.
Het betreft hier een privé collectie van de heer John Dixon en zijn kleine Porsche museum.


John was een Porsche freak over elk stuk in zijn collectie, vanaf de levering van zijn Carrera GT tot zijn Pre-A Cabriolet.
Elk jaar mag een beperkt aantal liefhebbers de collectie bezoeken die voortdurend wordt uitgebreid met uitzonderlijke stukken. 

De heer Dixon is bezweken aan kanker op zondag 31 augustus 1913.

Wat is er gebeurt er met de collectie?

Er is geen melding gemaakt met betrekking tot wat er van de collectie is geworden, maar hopelijk wordt deze gehandhaafd. 
John Dixon was ook bekend voor zijn inzet en ondersteuning van het lokale ziekenhuis voor kinderen en met zijn jaarlijkse "Speedfest" bijeenkomsten.
Er werd een Legacy fonds opgericht naar John's werk in het helpen van de kinderen van Dayton.De Kruezer

Deze eenmalige Porsche 356 Carrera Breadvan (bekend als De Kruezer) was het geesteskind van wijlen John Dixon.
Het is dan ook één van de meest uitzonderlijke stukken van de Taj Ma Garaj verzameling. John had deze auto gebouwd als een bewijs van zijn eigen persoonlijke stijl, een beetje gek en een beetje buiten de lijntjes gekleurd.
Het samenstellen van een aangepaste Porsche voor zijn verzameling met zeldzame onderdelen en stukken, John bouwde de perfecte 356 Sedan Delivery en als je niet beter wist zou je denken dat deze uit de Porsche fabriek kwam.
Deze duivelse wagen werd in detail vervaardigd, het vermogen werd geleverd door de twin-cam Carrera motor die tevens zorgt voor een mooie mechanische soundtrack. 

Gebouwd op het onderstel van een 1958 Speedster werd de Porsche getransformeerd naar het Breadvan-esque. 

Er is niet extra veel ruimte om bagage weg te steken maar hiervoor kan de ruimte dienen waar normaal de achterbanken zouden staan.

 

 

 

 De Porsche 356 Limo

Een ander uitzonderlijk model van de Taj kroonjuwelen is de 356 Limousine. 
Er is eigenlijk zeer weinig bekend over deze auto in de Porsche wereld. 
Er zijn maar een handvol foto's van deze auto, hetzij van het museum of van events een aantal jaren geleden. 
Het is een prachtige witte verlengde coupe die lijkt te zijn gemaakt van een standaard 356 Pre-A coupé gebouwd in 1953 te oordelen naar de twee achterste "bijenkorf" achterlichten, de gebogen voorruit, en de lay-out van de voorste knipperlichten.

Op de foto's van de 356 Limo tijdens de events kan je zien dat deze zich in een niet afgewerkte vorm bevindt, de wiel sierringen zijn niet geïnstalleerd, er is geen kap handvat, en de aangepaste "limousine" badges op de voorspatborden werden niet toegepast.
Zoals je kunt zien op de foto's van de Porsche binnen in het museum, zijn deze stukken wel toegevoegd en maken de auto hierdoor veel completer. 

Het soft-top zonnedak, schijnbaar afgeleid van Volkswagen uit die periode, en het aangepaste werk langs de zijkant van de body zijn heel goed gedaan. De golvingen, vaak aanwezig in het koetswerk van moderne limousine, zijn opvallend afwezig.
De afwerking werd mooi uitgevoerd met behulp van onderdelen van hoge kwaliteit samen met het enorme carrosserie werk. De Taj Ma Garaj collectie

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

 

 

    

 

  

 

 

 


terug naar de nieuws index
  
   

  

   Copyright © 2015