PORSCHE RESCUE 911 - TOUR AMICAL 2015   

 
Wij waren erbij


06 - 12 Mei 2015 - PORTO  - LISBOA - MARBELLA
Porto - Lamego - Coimbra - Lissabon - Sevilla - Marbella

Porsche Rescue 911 @ Touramical


Het laden van de Touramical wagens te Antwerpen

 

 

 

 
 
Vertrek in Porto

 

 

 

 

 
Lamego

 

Het museum van Caramulo

 


Het museum van Caramulo ligt bovenaan het gebergte Caramulo en wordt omgeven door een prachtig uitkijkpunt over de bergen. In dit ongewone museum treft u een uitzonderlijke collectie van 65 voertuigen. Bijzonder zijn de historische auto’s, zoals een gepantserde Mercedes en een Cadillac die lange tijd dienst deden voor António de Oliveira Salazar, President van de Ministerraad, een Pegaso Sport, geschonken door Generaal Franco aan President Craveiro Lopes en een Bugatti 35B, waarmee Lehrfeld in 1931 een wereldrecord neerzette door sneller dan 200 km/uur te rijden.

De auto´s zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven en rijden nog, zelfs die van meer dan een eeuw oud. De wagens in dit museum worden nog gebruikt tijdens de meest bekende rally’s en races in Europa voor oldtimers.


Auto's
Kunstcollectie

Het museum heeft ook een belangrijke collectie van oude en moderne kunst, Vlaamse schilderijen en doeken geschonken door Dali, Picasso en Vieira da Silva, naast de waardevolle collectie meubilair, porselein en zilver.  

 


Futuristische fantasie

Beïnvloed door zijn jeugdherinneringen, geïnspireerd door science fiction films en door kunstenaars, Renaud Marion portretteert deze futuristische visie van het vervoer in auto's zonder wielen op de grond. 

De beelden die ontstaan ​​zijn een combinatie doet denken aan de retro-stijl met een futuristische fantasie. Iconische modellen van de glorieuze dagen van de productie van auto's worden omgezet in het luchtvervoer. De beelden zijn in feite surrealistisch.

 

 

 Speelgoedcollectie

Meer dan 2000 miniaturen speelgoedauto's zoals Corgi, Dinky, Metalen Metaboys enz...

 

 Tragisch auto-ongeval deelnemers Tour Amical in Caramulo 

 

Tragisch nieuws bij aankomst in Coimbra dat twee deelnemers om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeval tijdens Tour Amical. 
Het gaat om vader en zoon, Gustaaf en Philip Luysterborg uit Brasschaat (Antwerpen). 
Het ongeval gebeurde donderdag, 7 mei, in de late namiddag in de buurt van het dorpje Caramulo (Viseu, midden Portugal).Coimbra

 

 
Lisabon
 

 

 

 

 
Sevilla

 
 
Some problems
Touramical fan ...
 

 

 

Marbella


 

 

 

 


Back To Belgium 

  
Het Race Circuit Ascari
Het Race Resort Ascari is gelegen in Carretera Ronda Campillos te Málaga, Spanje

 


Ascari Cars Ltd is een Britse autofabrikant gevestigd in Banbury en werd opgericht door de Nederlandse miljonair Klaas Zwart. 
Het bedrijf is vernoemd naar Alberto Ascari (1918-1955) die de eerste tweevoudig wereldkampioen Formula 1 kampioen.        
Porsche Rescue 911 @ the race track van Askari
          

 

  
  

Historiek ASKARI Race Circuit

De omgeving is sprookjesachtig mooi, een golvende groene vallei tussen de bergen en de eiken van het zuiden van Spanje en de accommodatie is pure luxe. Het Ascari Race Resort is één van de meest uitdagende racetracks ooit aangelegd. In het 5.4 km circuit zijn er 13 rechtse en 12 linkse bochten, 25 in totaal. Er zijn ook veel hoogte en camber veranderingen. Het circuit is zeer technisch en moeilijk te sturen.

De man achter de hele faciliteit is Klaas Zwart, een zeer succesvolle Nederlandse ondernemer, racer en olie-industrie ingenieur die is niet traag is achter het stuur. Hij is nog steeds houder van het huidige ronderecord van het Ascari circuit ondanks diverse pogingen van andere gerenomeerde piloten. Zwart heeft de firma Ascari in Groot-Brittannië opgericht om zijn eigen ultieme supercar te creëren, de Ascari KZ1, die knalde uit de startblokken recht in de top vijf snelste auto's van de Top Gear's testbaan.

Het idee van de bouw van een perfecte prive-circuit was altijd één van de doelen van Zwart en na het bouwen van een circuit in de buurt van de Ascari-fabriek in Aberdeen besloot Zwart een circuit te bouwen in het zuiden van Spanje met de perfecte mix van het klimaat, de bereikbaarheid en pure, adembenemende schoonheid.

Zwart bootse enkele van zijn favoriete bochten na, de Karrousel, Eau Rouge, Paddock Hill ... 
Een high-speed in Daytona-stijl bocht produceert zoveel G-kracht aan hoge snelheid dat Zwart vertelde dat een niet genaamd ex-F1-coureur zijn lunch verloor tijdens de rit.

Ascari houdt ook een vloot van voertuigen klaar voor de bezoekers, van race kitted roadcars tot Le Mans cars, een 600 pk Ascari LMP900 en een angstaanjagende 750 pk ex-Bennetton F1 auto staan ook ter beschikking. Zwart beweerd aan alle wensen te kunnen voldoen van de veeleisende privé piloot. Het is niet het enige privé circuit maar wel het meest exclusieve. Voor fervente motorsport maniakken met een gezin heeft Zwart het circuit uitgerust met een tiental luxe villa's met hotel service, spa, beauty center, driving range, klei schietbaan, quadbike en go-kart tracks, zwembaden, bars en helikopter pads om bezoekers op 15 minuten naar de dichtstbijzijnde prachtige Spaanse stranden te brengen.

Een lidmaatschap kost iets meer dan US $ 162.000 plus een $ 6.500 jaarlijkse vergoeding (dan heb je recht op 50 circuitdagen, waarvan je er maximaal 20 kan schenken aan iemand)
   terug naar de Touramical index