TWEED PORSCHE VAN VERONIQUE BRANQUINHO     

 

Véronique Branquinho is een 34-jarige Vlaamse ontwerpster. Branquinho studeerde in 1995 af aan de afdeling mode van de Antwerpse Academie. Twee jaar later toonde ze haar eerste collectie in Parijs, drie jaar later begon ze met haar eigen label.

Haar spectaculairste stuk in april 2008 op de modetentoonstelling  "Moi, VERONIQUE BRANQUINHO TOuTe NUe" was een Porsche 911.

Deze Porsche 911 werd van binnen en van buiten helemaal bekleed met Ierse tweed. Ernaast staat een pop in een mannenoutfit. Een coltruitje, overhemd, trui met rits, geruite wollen broek met wijde pijpen en een getailleerde trenchcoat van tweed. 

Het is een sfeervolle, geestige opstelling die een aantal invloeden in het werk van de 34-jarige Vlaamse ontwerpster blootlegt: de jaren zeventig, klassieke sportwagens, een stoer, tikje retro manbeeld, haar voorkeur voor dikke wollen stoffen.

In Mei 2009 stopt de Belgische mode-ontwerpster Véronique Branquinho met haar bedrijf. Door de economische crisis was er voor de laatste collecties minder interesse. In datzelfde jaar wordt ze artistiek directeur van het lederhuis Delvaux.

Véronique Branquinho stopt in december 2011 als creatief directeur van Delvaux. De aankondiging komt enkele dagen nadat bekend raakte dat het Belgische bedrijf wordt overgenomen door een Chinese groep uit Hongkong. Tot december 2011 blijft Veronique nog bij het lederwarenhuis, maar daarna stopt de samenwerking.


Bedoeling is dat de Porsche wordt gestript en daarna Rally klaar wordt gemaakt.


Na het volledige verwijderen van de tweed is de wagen al minder aantrekkelijk.